Yüz ve vücut için şifalı bitkiler. Doğal güzelliği korumak ve gençleşmek için tarifler

Şifalı bitkileri kullandıktan sonra genç ve sağlıklı bir yüz cildi olan bir kız

Yüz ve vücut derisinin durumunu iyileştiren şifalı bitkiler uzun zamandır kozmetolojide kullanılmaktadır. Günümüzde hem koruyucu hem de tedavi edici amaçlarla aktif olarak kullanılmaktadırlar. Belirli bir sorun ve cilt tipi için doğru bitkisel ilacı seçerseniz, etkisi en mütevazı beklentileri bile aşabilir. Olduğunuzdan daha genç görünmek ve kelimenin tam anlamıyla sağlık saçmak ister misiniz? O halde bu makale tam size göre.

Ana yüz derisi türleri

Cilt tipinizi biliyorsanız bitkisel ilaçlar yardımıyla gençleştirici ve iyileştirici bir etki elde etmeniz çok daha kolaydır. Küçük bir dermatoloji eğitim programı yapalım.

  • NormalCilt, alışılagelmiş temizleme ve nemlendirmenin ötesinde ciddi bir bakım gerektirmez. Bu tip, siyah noktaların olmaması, yağlı parlaklık ve kuruluk ve gerginlik hissi ile karakterize edilir. Ancak önleme asla çok fazla değildir.
  • KuruCilt sıcaklık değişimlerine karşı en savunmasız ve hassas olanıdır. Kışın soğuğun, yazın ise sıcağın sonuçları tam anlamıyla sahiplerinin yüzlerine yansıyor. Çoğunlukla fizyolojik ve estetik sorunlara neden olan kılcal damar ağı açıkça görülebilir.
  • Yağ. Bu cilt tipinde kışın yüzünüzü eşarpla kapatmanıza gerek yoktur. Ancak genişlemiş gözenekler ve karakteristik parlaklık şeklindeki tüm kusurlar çıplak gözle görülebilir. Ayrıca her türlü kızarıklık ve iltihap için gerçek bir mıknatıstır.
  • KombineTip çoğu insan arasında yaygındır. Karakteristik özelliği T bölgesindeki (alın, burun, çene) yağlı cilt ve diğer bölgelerdeki normal cilttir.
  • HassasCilt, kuru cilt gibi, havanın kaprislerine karşı hoşgörüsüzdür, artan sinirlilik ve kozmetiklerin büyük çoğunluğuna karşı hoşgörüsüzlük ile karakterize edilir. Kaşıntı, soyulma, gerginlik hissi - hepsi bu. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi olan şifalı bitkiler bu sorunları ortadan kaldırmanın en uygun yoludur.
Yaşlanma karşıtı bitkileri kullanmadan önce yüz cilt tipinizi bilmeniz gerekir.

Bitkilerin cilde faydaları

Şifalı bitkileri kozmetik amaçlı kullanırken aşağıdaki sonuçlara güvenebilirsiniz:

  • Cildi gerekli tüm besinlerle doyurmak.
  • Derinlemesine temizlik ve gözenek sıkılaştırma.
  • Yağ bezlerinin işleyişini normalleştirir ve yağlı parlamanın uzun süre ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • Enflamasyonun ortadan kaldırılması ve önlenmesi, dezenfeksiyon.
  • Cildi nemlendirir, yumuşatır ve aydınlatır.
  • Tazeleyici ve tonlayıcı etki.

Şifalı bitkilerle hangi dermatolojik hastalıklar tedavi edilebilir?

Fitoterapötiklerin yukarıdaki özellikleri, ciltte aşağıdaki hastalıklar, hasarlar ve yaşa bağlı değişikliklerle baş etmeye yardımcı olur:

  • Akne;
  • kuruluk, tahriş, soyulma;
  • yağlı parlaklık;
  • siyah noktalar, genişlemiş gözenekler;
  • sarkan cilt, kırışıklıklar;
  • gözlerin altındaki koyu halkalar;
  • Yaşlılık lekeleri (çiller dahil).
Çilleri olan herkes şifalı bitkilerden faydalanabilir

Farklı cilt tiplerine bakım yapacak şifalı bitkilerin tam listesi

Yüz cilt tipinizi belirlemek muhtemelen sizin için zor olmadığından, etkisine uygun bitkileri tanımanızı öneririz.

Cilt tipi Eşleşen otlar
Normal Isırgan otu yaprakları, nane yaprakları, üç parçalı bitkisel kolye, papatya çiçekleri, ıhlamur çiçekleri, büyük muz yaprakları
Kuru Isırgan otu yaprakları, şerbetçiotu meyveleri, civanperçemi otu, kadife çiçeği çiçekleri, adaçayı yaprakları, papatya çiçekleri, kekik otu, sürünen kekik otu
Yağ Pelin otu, hindiba otu, civanperçemi otu, kadife çiçeği çiçekleri, öksürük otu yaprakları, St. John's wort otu, aloe yaprağı suyu, gümüş huş ağacı yaprakları ve tomurcukları, adi meşe kabuğu, ıhlamur çiçekleri, büyük muz yaprakları, büyük dulavratotu kökü, ısırgan otu yaprakları, tereyağ kök, nane yaprakları
Kombine Nane yaprakları, sarı kantaron otu, adaçayı yaprakları, atkuyruğu otu
Hassas Kadife çiçeği, Salvia officinalis yaprakları, papatya çiçekleri, nane yaprakları, üç parçalı bitki dizisi, lavanta otu, keten tohumu, üç renkli menekşe otu, ayı üzümü yaprakları

Cilde en faydalı bitkiler

Gördüğünüz gibi yukarıdaki tabloda bazı şifalı bitkilerden birden çok kez bahsediliyor ve bu da onların çok yönlülüğünü gösteriyor. Bu şifalı bitkiler daha ayrıntılı olarak tartışılmalıdır.

Isırgan otu

Isırgan otu sivilceleri yok eder ve cilt elastikiyetini artırır

Bu keskin kokulu bitki uzun zamandır cilt ve saç bakımında kozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Eşsiz özelliklerini zengin kimyasal bileşimine borçludur. Bu, silikon tuzları, histamin, kolin (B vitamini) içeren ısırgan otu suyundan keskin bir "kokteyl" oluşturur.4) ve formik asit kandaki mikro dolaşımı uyarır ve cildin beslenmesini iyileştirir. A vitamini bakteri yok edici etkiye sahiptir ve sivilce, sivilce ve tahrişlerin hızla giderilmesine yardımcı olur.

C vitamini cildin elastikiyetini artırır ve onu besleyen kılcal damarların tonunu artırır. K vitamini antiseptik, antiinflamatuar etkiye sahiptir ve doğal bir "ağartıcı madde" ile birlikte çillerin ve diğer yaşlılık lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Bu bitkinin de zengin olduğu karoten cilde tazelik ve sağlıklı bir parlaklık verir. Flavonoidler, tanenler ve organik asitlerden oluşan tandem, kırışıklıkların yumuşatılmasına ve gözle görülür bir gençleştirme etkisi sağlanmasına yardımcı olur. Son olarak ısırgan otunun içerdiği biyoyararlanımlı potasyum, cildin doğal nemlenmesini sağlar.

farmasötik papatya

Papatya kan dolaşımını uyarır ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur

Bu bitki, tüm cilt tiplerine uygun olması ve yumuşatıcı, anti-alerjik, bakterisidal, antifungal, antiinflamatuar ve yenileyici etkilere sahip olmasıyla karakterize edilir. Papatyadaki biyoaktif maddeler kan dolaşımını uyarır, yüz kaslarını gevşetir ve böylece kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Bu bitkinin çiçeklerinin infüzyonundan elde edilen losyonlar güneş yanığı, alerji ve sivilcelere yardımcı olur, göz altındaki torbaları ve koyu halkaları yok eder, yaraların ve mikro çatlakların iyileşmesini hızlandırır ve ciltte görünmez bir koruyucu film oluşturur.

Bu bitki aynı zamanda yüz cildini temizlemek için de mükemmeldir. Ayrıca hem harici hem de dahili kullanım için. İkinci seçenekte, dermatolojik rahatsızlıkları tetikleyen toksinlerin ve liflerin vücuttan atılmasına katkıda bulunur.

Ancak önemli bir nüans var: Her papatya tıbbi bir ürün değildir. Gerçek olanın acı olması gerekir, bu da bileşiminde değerli bir esansiyel yağ bileşeninin (chamazulene) varlığını gösterir ve bu da aslanın faydalı özelliklerinden payını belirler. Gözlemlemek!

Calendula officinalis

Calendula officinalis tüm cilt tiplerine uygun evrensel bir bitkidir.

Yüz bakımı için hangi bitkilerin en yararlı olduğu hakkında konuşurken, çoğu kişi tarafından daha çok kadife çiçeği olarak bilinen bu harika bitkiden bahsetmeden geçilemez. Eşsiz bileşimi sayesinde yağlı, kuru ve aynı zamanda hassas ciltler için idealdir. Kadife çiçeği çiçeklerinin bileşimindeki oleanolik asit, hücrelere ve dokulara kan akışını iyileştirir, glikozitler antiinflamatuar özellikler sağlar ve flavonoid kompleksi bitkinin antioksidan özelliklerini sağlar. İkinci madde grubu, diğer şeylerin yanı sıra, doğal cilt neminin anahtarı olan vücutta hyaluronik asit birikimini teşvik eder. Kadife çiçeğinin çiçekli kısmına zengin turuncu rengini veren karotenoidler, önemli özelliklerini yukarıda tartıştığımız A vitamininin öncüleridir.

Bunların ve diğer bazı biyoaktif maddelerin kombinasyonu cildi nemlendirir, rahatlatır, yumuşatır, temizler, korur ve tonlandırır, hücresel düzeyde yapısını onarır, aydınlatıcı ve yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir, cildi iyileştirir ve sağlıklı bir parlaklık verir.

Vücut derisinin doğal güzelliğini ve elastikiyetini korumak için, kadife çiçeği ve deniz tuzu kaynatma ilavesi ile sıcak şifalı banyolar uygundur. Sıcak su ile yapılan bitkisel tedaviler ise ciltteki kaşıntıyı hafifletir, dezenfekte edici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir, dermatolojik hastalıklara yardımcı olur. Aynı zamanda banyo sırasında salınan esansiyel yağlar tüm vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini uyarır ve ruh halini iyileştirir.

Gerçekten sağlıklı ve çevre dostu bir cilt bakım ürünü mü arıyorsunuz? O halde büyük şehirlerden ve sanayi tesislerinden oldukça uzakta, kimyasal kullanılmadan yetiştirilen Calendula çeşidi Kalta'ya dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Ve ayrıca önemli olan şey: Yararlı maddelerin (özellikle flavonoidler ve karotenoidler) içeriği açısından, yabani veya ekili analoglardan önemli ölçüde üstündür.

nane

Nane, bileşimindeki arginin sayesinde gençleştirici etkiye sahiptir.

Tüm cilt tipleri için inanılmaz derecede faydalı bir bitki daha. Ayrıca herkes en az bir mülkünün adını rahatlıkla söyleyebilir. Mentol açısından zengin flavonoidler, askorbik asit ve nane esansiyel yağı kompleksi, canlandırıcı ve tonlayıcı bir etkiye sahiptir, göz altındaki şişkinliği ve koyu halkaları ortadan kaldırır. Ramnoz kolajen üretimini uyararak kırışıklıkların giderilmesine ve yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Gençleştirici etki, yine bitkide bulunan amino asit arginin ile arttırılır. Nanenin tanenleri de yaşa bağlı cilt değişiklikleriyle mücadelede oldukça faydalıdır, reçineli maddeler ise yaraların ve mikro yırtıkların iyileşmesini hızlandırır.

Naneli buhar banyoları cildin derin katmanlarını temizlemek, siyah noktaları ve rosacea ağlarını (mikrovasküler ağlar) ortadan kaldırmak ve cildi iyileştirmek için mükemmeldir. Ayrıca bu bitkiden yola çıkarak ilk uygulamadan sonra gözle görülür etkisi olan harika nemlendirici, yumuşatıcı ve beyazlatıcı maskeler yapabilirsiniz.

Biyolojik açıdan en değerli nane çeşitlerine gelince, flavonoid ve tanen içeriği açısından lider olduğu için "Kip" çeşidini tercih etmek daha iyidir.

Ada çayı officinalis

Salvia officinalis, cilt yaşlanmasıyla ilişkili enzimlerin aktivitesini engeller

Bu bitki bir fitoöstrojen kaynağı olduğundan özel olarak anılmayı hak ediyor. Menopoz sırasında en çok dikkat çeken kadınlarda seks hormonu eksikliğinin genel olarak adil cinsiyetin sağlığını ve özellikle de cildin durumunu olumsuz etkilediği bilinmektedir. Adaçayının tek başına veya benzer özelliklere sahip diğer şifalı bitkilerle birlikte alınması prolaktinin azaltılmasına yardımcı olurken östrojen seviyelerinin optimal seviyelere çıkmasına yardımcı olur; bu da tam anlamıyla gençleştirici bir etkiye sahiptir ve kadınları sağlıklı ve çiçek açan bir görünüme kavuşturur. Adaçayının ağızdan tüketiminin yaşlanmayla ilişkili enzimlerin aktivitesini %50 oranında engellediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Yaşlılığı çok erken düşünenler için adaçayı içmek önleyici tedbir olarak faydalıdır. Harici bir ürün olarak ise karma ciltler için idealdir, gözenekleri sıkılaştırır ve T bölgesindeki sebumu kalıcı olarak yok eder. Bu bitkiye dayalı kaynatma, maske, peeling ve diğer kozmetik bitkisel ürünler, antiinflamatuar, yatıştırıcı, bakteri yok edici ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir ve dermatolojik hastalıkların ve bunların patojenlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Adaçayının temel değerlerinden biri benzersiz esansiyel yağı olduğundan, tıbbi amaçlar için bu bileşenin maksimum içeriğine sahip bir ürün seçmek daha iyidir.

civanperçemi

Civanperçemi cildi temizler, besler ve rahatlatır, daha taze, pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar.

Saç derisi bakımı için hangi bitkinin en iyi olduğu hakkında konuşursak civanperçemi en azından ilk üçe girecektir. Bu durumda özellikle ilgi çekici olan, antiseboreik özelliği veya daha basit bir ifadeyle kepeği ortadan kaldırmasıdır. Bu, bileşenleri birlikte antibakteriyel, temizleyici, nemlendirici ve yatıştırıcı etkiye sahip olan bitkideki esansiyel yağların varlığı nedeniyle elde edilir.

Aynı zamanda tanenler, organik asitler ve K vitamininin doğal formundan oluşan kompleks civanperçemin anti-inflamatuar, büzücü ve yara iyileştirici etkilerini sağlar, kafa derisindeki kaşıntıyı ve pullanmayı hafifletir ve sivilcelerin yoğunluğunu azaltır. yüzünde ve vücudunda.

Civanperçemi maskeleri cildi mükemmel bir şekilde temizler, besler ve rahatlatır, daha taze, pürüzsüz ve yumuşak hale getirir. Ayrıca bu etki çeşitli işlemlerden sonra elde edilir. Saçınızı yıkadıktan sonra yapısını eski haline getirecek bir kaynatma ile durulayabilirsiniz.

Birçoğu için bu bir keşif olacak, ancak civanperçemi de seçilip yetiştiriliyor, bunun sonucunda içindeki biyoaktif maddelerin konsantrasyonu önemli ölçüde artıyor. Çeşitlerden biri yüksek miktarda flavonoid, saponin, tanen ve uçucu yağ içeriği ile karakterize edilir.

Üç bölümlü dizi

Üç parçalı dizi cilt lezyonları ve hastalıklarıyla mücadelede etkilidir

Bu muhteşem bitkinin yardımcı olamayacağı en az bir hastalığı veya cilt bütünlüğünün ihlalini adlandırmak zordur. Dışarıdan losyon veya banyo olarak kullanılan bitkinin kaynatılması, dermatit, alerjik ve akne döküntüleri, sedef lezyonları, cerahatli yaralar, ürtiker, sıraca ve sebore ile etkili bir şekilde mücadele eder. Çok sayıda inceleme, bu tür prosedürlerin siğilleri azaltmaya bile yardımcı olduğunu gösteriyor.

Bir içecek formundaki bu cilt bitkisi, gastrointestinal sistemin işleyişini iyileştirir, metabolizmayı normalleştirir, böylece dermatolojik sorunların temel nedenlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Seri, benzersiz özelliklerini flavonoidler, tanenler, karotenoidler, esansiyel yağlar ve C vitamini dahil olmak üzere biyolojik olarak aktif maddelerden oluşan bir komplekse borçludur.

Bitki temiz ve hassas ciltler için eşit derecede uygundur. Çeşitli bitkisel preparatların ayrılmaz bir parçasıdır.

Şifalı bitkilere dayalı güzellik ve sağlıklı cilt için en iyi tarifler

Yukarıdaki şifalı bitkilere dayanarak farklı cilt tiplerinin bakımı için kanıtlanmış tarifleri dikkatinize sunuyoruz.

Yüz cildini beslemek ve gençleştirmek için bitkisel maske kullanmak

Normal ciltler için bitkisel maskeler

Küçük bir açıklama: Maskeleri önceden temizlenmiş cilde ince bir şekilde uygulayın. Ilık suyla yıkayın. Sıvı/yağ bazlı yapılmışlarsa daha sıcaktır ancak sıcak değildir. Düzgün bir tutarlılık elde etmek için, bitki materyalinin demlemeden önce bir kahve değirmeni içinde öğütülmesi önerilir.

1 numaralı tarif

1 yemek kaşığı ezilmiş kuru ısırgan otu yaprağını eşit miktarda ılık süt ve yarım çiğ yumurta sarısı ile karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.

2 numaralı tarif

Kıyılmış kuru otların ve nane yapraklarının her birinden 1 çorba kaşığı alın. Bitki karışımının üzerine 1 bardak (150 ml) kaynar su dökün ve kapağın altında yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra kıvamını arttırmak için 1 çay kaşığı nişasta veya herhangi bir un ekleyin. Karışım. Maskeyi 30 dakika boyunca uygulayın.

Yağlı ciltler için bitkisel maskeler

1 numaralı tarif

1’er yemek kaşığı ezilmiş kuru muz ve nane yaprağını alın ve 1 bardak kaynar su ile demleyin. Soğuduktan sonra fazla sıvıyı dökün ve 1 çorba kaşığı sıvı bal ekleyin. Maskeyi 20 dakika boyunca uygulayın.

2 numaralı tarif

1 yemek kaşığı doğranmış kuru sarı kantaron ve papatya çiçeği alın, 1 bardak kaynar su dökün ve 10 dakika kısık ateşte bekletin. Rahat bir sıcaklığa soğutun, bir çay kaşığı buğday veya pirinç unu ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Maskeyi tamamen kuruyana kadar yüzünüzde bırakın.

3 numaralı tarif

1 yemek kaşığı ezilmiş, kuru öksürük otu yaprağını kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğutulmuş suyu, önceki tarifte olduğu gibi, kalın bir un oluşana kadar bir çay kaşığı ile koyulaştırın. Sıcak karışımı ciltte 20-25 dakika bekletin. Uzun vadeli bir etki elde etmek için prosedür haftada en az 2 kez yapılmalıdır.

Kuru ve hassas ciltler için bitkisel maskeler

1 numaralı tarif

1 yemek kaşığı ezilmiş kuru papatya çiçeğini ½ bardak kaynar suya dökün ve üstü kapalı olarak 25-30 dakika bekletin. Soğumaya bırakın, fazla sıvıyı dökün, 1 çay kaşığı bal ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Maskeyi 15 dakika boyunca uygulayın.

2 numaralı tarif

Ezilmiş kurutulmuş papatya, kadife çiçeği ve şerbetçiotu çiçeklerinin her birinden 1 çorba kaşığı alın. Bitki karışımını 1 bardak kaynar su ile demleyin. Soğuduktan sonra fazla sıvıyı dökün, 1 çay kaşığı tam yağlı ekşi krema ekleyin ve yumuşak bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Maskeyi 20 dakika boyunca uygulayın.

3 numaralı tarif

1 bardak kaynar suya 2 yemek kaşığı kıyılmış kuru adaçayı dökün. +40 °C'ye soğumaya bırakın, fazla sıvıyı dökün, ½ çay kaşığı zeytinyağı veya susam yağı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Böyle bir maskeyi uyguladıktan sonra yüze ılık ve nemli bir pamuklu peçete uygulanmalıdır. Karışımı 25 dakika bekletin, ılık suyla durulayın ve ardından soğuk suyla yıkayın.

Uygulamadan sonra gençleştirici maske ılık su ile yıkanmalıdır.

Karma ciltler için bitkisel maskeler

1 numaralı tarif

200 ml kaynar suya 3 yemek kaşığı ezilmiş kuru papatya çiçeğini dökün ve demlenmesini bekleyin. İnfüzyonu rahat bir sıcaklığa soğuttuktan sonra, içindeki bir pamuk yünü tabakasını nemlendirin ve elde edilen karışımı 25 dakika boyunca bir peçeteyle kaplayarak uygulayın. Maskeyi çıkardıktan sonra ılık suyla yıkayıp besleyici bir kremi yüzünüze uygulayın.

2 numaralı tarif

2 yemek kaşığı kıyılmış kuru otu 1 bardak kaynar suya dökün. 1 saat dinlendirin, süzün. Gazlı bezi bitmiş infüzyonla nemlendirin ve maske olarak yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin. İşlemi ilk haftada 2-3 kez, ardından 1 kez gerçekleştirin.

Cilt elastikiyeti ve kırışıklık yumuşatma için bitkisel maskeler

1 numaralı tarif

4 çay kaşığı ezilmiş kurutulmuş papatya çiçeğini eşit miktarda tam yağlı kefir ve 1 çiğ yumurta ile karıştırın. Elde edilen kütleyi yüzünüze 20-25 dakika uygulayın, ardından ılık suyla durulayın.

2 numaralı tarif

1'er çorba kaşığı ezilmiş kuru papatya, nane, sarı kantaron, öksürük otu ve adaçayı alın. Elde edilen karışımı kaynar suyla demleyin, kabı sıkıca kapatın ve 30 dakika bekletin. Daha sonra fazla sıvıyı boşaltın ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin (yağlı bir cildiniz varsa yağ yerine az yağlı ekşi krema kullanın). Karışımı yüzünüze eşit şekilde yayın ve pamuklu bir havluyla örtün. Maskeyi 20 dakika bekletin.

3 numaralı tarif

1 çay kaşığı ezilmiş kuru nane yaprağı ve yeşil çay alın ve 1 yemek kaşığı yağlı ekşi krema ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze 40 dakika uygulayın ve ardından ılık su ve sabunla yıkayın.

Bir kadın şifalı bitkilere dayalı maskelerin etkisine hayran kalıyor

Sağlıklı ve güzel cilt içeriden başlar

Cildi temizlemek, nemlendirmek veya yumuşatmak için listelenen şifalı bitkiler, gençliği ve güzelliği uzun yıllar korumada sadık yardımcılarınız olabilir. Ancak vücuda içeriden yardım etmeden, kozmetik bitkisel prosedürler sadece işin yarısıdır.

Bu durumda akla gelen ilk şey vitamin almaktır. Ve bu kesinlikle adil, çünkü kendinizi formda ve formda tutmak için ihtiyacınız olan tüm besinleri yiyeceklerle almanız kesinlikle imkansız. Görünüşe göre sorunun hiçbir önemi yok - vücudumuzda eksik olan her şey eczanede kolayca bulunabilir. Sadece sentetik formdaki tüm bu vitamin ve mineral zenginliğinin emilmesi son derece isteksizdir. Ayrıca birçok önemli sorun da çözümsüz kalmakta, bu da cildin bozulmasına ve erken yaşlanmasına yol açmaktadır.

İfade edilen tüm nüanslar dikkate alındığında en iyi seçenek doğal bir kompleksin alınması olacaktır. Bu ilacın bileşimini incelerken dikkat etmeniz gereken ilk şey, quercetin grubundan flavonoidlerin antioksidan üçlüsü + C ve E vitaminleridir. Gerçek şu ki, insan vücudunda meydana gelen tüm olumsuz süreçler bir veya daha fazlasından kaynaklanmaktadır. diğer yollar serbest radikallerin aktivitesiyle bağlantılıdır. Erken yaşlanma belirtilerinin ve 50'den fazla ciddi hastalığın belirtilerinin %90'ının bu sabotajcı parçacıkların vicdanından kaynaklandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Antioksidanlar şiddet içeren aktivitelerini nötralize etmek için tasarlanmıştır. Bitki dünyasında bunların en güçlüsü Sibirya karaçamının flavonoididir. Ve C ve E vitaminleri ile birlikte bu madde daha da güvenli ve daha etkilidir. Diğer özelliklerinin yanı sıra, mükemmel bir damar toniği ve kılcal damar koruyucusudur ve vücudumuzdaki organ ve sistemlerin temeli olan bağ dokusunun kesintisiz beslenmesini sağlar. Askorbik asit aynı zamanda birçok biyokimyasal işlem için de bir katalizördür. Bu, cildin güçlendirilmesi ve elastikiyetinin arttırılması açısından da büyük önem taşıyan kolajen liflerinin oluşumunu teşvik eder.

Kompleksin multivitamin kısmı sadece iki bileşenden oluşur. Ama ne! Preparatın içerdiği arı sütünde yaklaşık 250, arı poleninde (çiçek poleni) 100'den fazla faydalı madde bulunur. Bu liste, temel olanlar da dahil olmak üzere 20 amino asit, yaklaşık 30 makro ve mikro element, düzinelerce vitamin, serbest yağ asitleri ve yukarıdaki amino asitlerin hepsinin mümkün olan en iyi şekilde emilmesini sağlamaya yardımcı olan enzimleri içerir. Bu besleyici kekin kreması, arı sütündeki hormon benzeri maddelerdir ve özellikle östrojen seviyelerinde doğal bir artış sağlar. Ve ikincisi, zaten bildiğimiz gibi, bir kadının doğal güzelliğini ve gençliğini korumak için son derece önemlidir.

Ancak erkeklerin de kompleksi göz ardı etmemesi gerekiyor. İlacın içindeki arı ürünlerinin kombinasyonu, kendi testosteronunuzun (güç, özgüven ve cinsel aktivite hormonu) üretimini teşvik eder. Yani herkes kesinlikle kazanacaktır. Sağlıklı kalın, gerisi gelecektir!